Candida-dieet.nl
Overwin candida met voeding en levensstijl

Gist en schimmel

Candida is van nature een gist, die omgezet wordt in een schimmel. Er bestaan zeer tegenstrijdige meningen over het elimineren van gist en schimmels uit onze voeding. Er zijn stemmen die zeggen dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat Candida zich voedt met ‘zijn eigen soort’. Toch zit er een bepaalde logica in. Als je twijfelt dan geldt: baat het niet dan schaadt het niet. Kies er in dat geval voor om, zeker gedurende de eerste periode van het volgen van een dieet, deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden.

Gist vind je voornamelijk in allerlei ‘baksels’ als brood, (hartige) taarten, toast, beschuit, crackers, koekjes etc., maar ook in bouillon, sojasaus, en in bier. Schimmels zijn te vinden in champignons en andere paddestoelen. Ook kaas (met name blauwe kaas, brie etc.) en sommige noten (pinda’s, cashewnoten en walnoten) bevatten schimmel. Andere noten (amandelen, hazelnoten, pijnboompitten, pompoenpitten etc.) mogen wel, maar eet ze in kleine hoeveelheden – ze zijn moeilijk verteerbaar.

Geschreven door FleurOV op dinsdag maart 24, 2015
Permalink - Tags: albicans, antibiotica, antibioticagebruik, anus, candidiasis, darmflora, diarree, eczeem, gist, gisten, jeuk, schimmelinfectie, schimmels, vagina, winden, winderigheid, darm, darmklachten, infectie, probiotica, vaginale, bestrijden, anti-candida, voedingssupplement

« Afkicken van suiker - Ontbijt »