Candida-dieet.nl
Overwin candida met voeding en levensstijl

Diner

Gegrilde bloemkoolsoep

Soep is gemakkelijk, voedzaam en je kunt er eindeloos mee varieren. Het is gemakkelijk te verteren en je kunt het de volgende dag mooi voor lunch gebruiken. Deze bloemkoolsoep is mild en vullend, en door het toevoegen van allerlei kruiden en knoflook ook nog eens een echte Candida-killer.

Ingredienten:

  • 1 Bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje verse gember van ca. 1 cm.
  • 1 blikje kokosmelk
  • eventueel wat verse koriander

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een ovenschaal. Snijd de knoflooktenen en 1 sjalot in vieren en doe deze bij de bloemkool. Besprekel met olijf- of sesamolie en gril de groenten in ca. 30 minuten goudbruin.

Snipper de overgebleven sjalot en fruit deze op middelhoogvuur tot hij glazig is (kook het liefst in ghee (geklaarde boter) of gebruik kokos- of sesamolie). Doe de verse gember erbij en verwarm even mee. Voeg kruiden naar smaak toe, zoals komijn, koriander (gemalen) en daarna gegrilde groenten. Doe de bouillon erbij en laat het geheel een paar minuten doorkoken (niet al te lang, de groenten zijn toch al gaar). Pureer dan het geheel met een staafmixer en voeg naar smaak nog een half tot een heel blikje kokosmelk toe. Serveer met of zonder verse koriander. Heerlijk!

Geschreven door FleurOV op dinsdag maart 31, 2015
Permalink - Tags: albicans, antibiotica, antibioticagebruik, candidiasis, darmflora, diarree, eczeem, gist, gisten, jeuk, schimmelinfectie, vagina, winden, winderigheid, darm, darmklachten, infectie, probiotica, vaginale, candida-dieet, dieet, voeding, candida-proof, bestrijden, schimmel

« Lunch - Creatief met eten »