Candida-dieet.nl
Overwin candida met voeding en levensstijl

Creatief met eten

Ja, het Candida-dieet is beperkend. Je kunt niet meer ongestraft alles naar binnen schuiven. Je lichaam is verstoord, en het vertelt je iets belangrijks: er moet iets veranderen in je eetgedrag en je manier van leven.

Suiker laten staan is de eerste stap. Maar ook andere verzurende producten als gefrituurd voedsel zul je moeten vermijden. Snelle maaltijden uit potjes en pakjes bevatten bijna altijd een hoop dingen waar ons lichaam zich geen raad mee weet, dus is het aan te raden om zoveel mogelijk zelf te koken. Vers, puur, gezond en plantaardig is de remedie. En waar het kan biologisch, zodat de inname van bestrijdingsmiddelen en antibiotica wordt beperkt.


Een paar suggesties

Hoe moet dat nou zonder brood? Wij Nederlanders zijn zo verknocht aan onze boterham met kaas, dat het moeilijk voor te stellen is om helemaal geen brood meer te eten. Natuurlijk, een boterham op zijn tijd is heerlijk en vooral gemakkelijk en snel. Het vinden van alternatieven vergt wat creativiteit en voorbereiding, maar is zeker niet onmogelijk! Klik hiernaast voor een aantal gezonde en lekkere suggesties voor een brood- en suikervrije maaltijd: ontbijt, lunch, diner. Helemaal Candida-proof!

Geschreven door FleurOV op dinsdag april 21, 2015
Permalink -

« Diner -