Candida-dieet.nl
Overwin candida met voeding en levensstijl

Candida en Ayurveda

Ayurveda, de oud Indiase gezondheidsleer, heeft een specifieke kijk op Candida. Zoals we weten ontstaat Candida (vaak) in de darmen, en gedijt de schimmel goed in een verzuurde omgeving. Ayurveda voegt hier een verklaring aan toe voor het ontstaan van de ‘juiste’ voedingsbodem, namelijk de aanwezigheid van “Ama” of onverteerd voedsel.

De redenering is simpel: wanneer de spijsvertering niet naar behoren werkt, blijft er steeds een klein beetje voedsel achter in de darmen dat niet volledig verteerd is. Dit onverteerde voedsel wordt Ama genoemd en vormt in de darmen de ideale voedingsbodem voor Candida. Het is te vergelijken met compost, waarom schimmels uitstekend groeien. De remedie tegen Candida is daarom niet alleen het verwijderen van de schadelijke schimmels, maar ook het verwijderen van deze giftige Ama uit het lichaam. Daarom wordt aangeraden eerst alle Ama uit het systeem te verwijderen.

Anti-Ama dieet

Dit dieet bestaat uit het vermijden van alle dierlijke producten, oliën (behalve ghee), noten en zaden (behalve gekiemde zaden) en stimulerende middelen als koffie, groene en zwarte thee en alcohol. Daarvoor in de plaats eet je ‘whole grains’ (glutenvrije granen – maar géén tarwe en gerst) en groenten, maar alleen in kleine hoeveelheden. Het idee is dat het ‘spijsverteringsvuurtje’ opgestookt wordt en zo alle onverteerde voeding alsnog verteert – en het darmstelsel opruimt.

Geschreven door FleurOV op dinsdag maart 24, 2015
Permalink - Tags: albicans, antibiotica, antibioticagebruik, anus, candidiasis, darmflora, diarree, gist, jeuk, vagina, winden, winderigheid, darmklachten, infectie, probiotica, vaginale, candida-dieet, ayurveda, ama, dieet

« Zuivel en dierlijke producten - Afkicken van suiker »